Milieukundige begeleiding

Home Diensten Milieutechniek Milieukundige begeleiding

Milieukundige begeleiding

Tijdens de uitvoering van een bodemsanering bent u verplicht een milieukundig begeleider in te schakelen. Bij milieukundige begeleiding worden twee hoofdtaken onderscheiden; de processturing en de milieukundige verificatie van het eindresultaat. Enviso Ingenieursbureau beschikt over deskundig personeel met jarenlange ervaring op het gebied van bodemsaneringen. Wij voeren milieukundige begeleiding uit onder het BRL 6000 certificaat.

Milieukundige processturing

Bij processturing gaat het om het toezicht houden, en eventueel bijsturen, van de bodemsanering in het veld. Als milieukundig begeleider verrichten wij onder andere de volgende werkzaamheden:

  • Het bewaken van de verontreinigingsgrenzen;
  • De bestemming aanwijzen van vrijkomende grond- en afvalstromen;
  • Het adviseren over bijsturing in geval van afwijkingen; en
  • Het opstellen van een revisieplan (indien nodig).

Milieukundige verificatie

De taak van de milieukundige verificatie is het vaststellen van het eindresultaat om te beoordelen of de saneringsdoelstelling is bereikt. Als milieukundige in de functie van verificatie, zijn wij eindverantwoordelijk voor het opstellen van het saneringsevaluatierapport.

Begeleiding nodig?

Bent u op zoek naar een ervaren milieukundig begeleider? Met onze jarenlange ervaring, kunnen wij u hierbij uitstekend van dienst zijn. Neem vandaag nog contact op voor een afspraak.