Historisch onderzoek

Home Diensten Milieutechniek Historisch onderzoek

Historisch onderzoek

Een historisch onderzoek vindt plaats voorafgaand aan een bodemonderzoek. Enviso Ingenieursbureau werkt bij het historisch onderzoek conform de Nederlandse norm NEN 5725 voor grond en NEN 5717 voor waterbodem. Hoewel de term “historisch onderzoek” doet vermoeden dat er alleen wordt gekeken naar de historische gegevens, wordt er tijdens dit onderzoek ook gekeken naar de huidige en toekomstige situatie, en de regionale bodemopbouw en geohydrologie.

Historisch onderzoek - Enviso BV

Het doel van een vooronderzoek

Een historisch onderzoek is de startfase van een milieukundig bodemonderzoek, met als doel het verzamelen van relevantie informatie over de locatie. Als resultaat van dit onderzoek komt een onderzoekshypothese met een onderzoeksstrategie naar voren. Dit dient als basis voor het eventuele vervolgonderzoek, bijvoorbeeld een verkennend bodemonderzoek, nader bodemonderzoek, tankonderzoek of waterbodemonderzoek. U leest hier meer over op de pagina bodemonderzoek en  waterbodemonderzoek.

Historisch bodemonderzoek aanvragen?

Wilt u uw historisch bodemonderzoek laten uitvoeren door een gecertificeerd milieuadviesbureau? Bij Enviso beschikken we over de juiste kennis, ervaring en certificaten om u goed van dienst te zijn. Maak vandaag nog een afspraak met één van onze bodemspecialisten.