Secundaire bouwstoffen

Home Diensten Advisering GWW Secundaire bouwstoffen

Secundaire bouwstoffen

Bij de herontwikkeling van locaties en infrastructuur kan het slim inzetten van alternatieve, secundaire bouwstoffen kosten besparen. Secundaire bouwstoffen zijn gerecyclede afvalstoffen die geschikt zijn gemaakt voor hergebruik in onder meer de (wegen)bouw. Door deze alternatieven, zoals gereinigde grond of diverse granulaten, in te zetten bij de aanleg van grondconstructies en funderingsconstructies, vermindert u het gebruik van primaire bouwstoffen. Dit kan resulteren in een aanzienlijke kostenreductie.

Bij het toepassen van secundaire bouwstoffen komt de nodige expertise kijken. U dient niet alleen rekening te houden met de wettelijke procedures, u dient ook aan de verplichte registraties en meldingen te voldoen in het kader van het Besluit bodemkwaliteit. Ook de kwaliteitsborging bij onderzoeken, keuringen en certificering vraagt de nodige kennis en aandacht.

Secundaire bouwstoffen - Enviso

Advies en ondersteuning nodig?

Bij Enviso beschikken wij over de expertise en ervaring om u van een gedegen advies te kunnen voorzien met betrekking tot de inzet van secundaire bouwstoffen in uw project. Dankzij deze kennis zijn wij de juiste partij waar u terecht kunt voor een correcte advisering, begeleiding en afhandeling van de procedures bij toepassing van secundaire bouwstoffen.

Wilt u meer weten over toepassing van secundaire bouwstoffen?

Neem dan contact op met onze bodemspecialisten voor een adviesgesprek.